Presentation

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Gitarren består av 58 lägenheter i flerbostadshus samt 45 lägenheter i radhus. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 2 rum och kök (30 st), 3 rok (31 st), 4 rok (31 st) samt 5 rok (11 st).

Området byggdes 1992-93.


Faciliteter

Gemensamhetslokal

Mitt i området finns föreningens gemensamhetslokal där vår Bovärd har sitt kontor. I lokalen hålls medlemsmöten ett antal gånger per år. Här finns även ett mindre gym.

Vändzon med Gemensamhetslokalen i bakgrunden.

Lokalen kan hyras av föreningens medlemmar för t.ex. barnkalas och fester.
Porslin, bord och stolar för ca 20 personer finns i lokalen.

Bokningsavgiften är för närvarande 200 kronor per dygn. Dessutom tillkommer en deposition om 500 kr som erläggs i samband med att man hämtar nyckeln. Depositionen återfås när nyckeln återlämnas och allt är städat och återställt - allt i enlighet med ordningsreglerna som finns anslagna i entrén till lokalen.

Observera att övernattning inte får ske i lokalen med hänvisning till försäkringsregler. Notera även att lokalen inte får hyras av minderåriga personer, samt att minderåriga personer inte får vistas i lokalen utan vuxen boende i föreningens tillsyn.

Tänk på att vara ute i god tid om du vill vara säker på att lokalen är ledig och minst tre vardagar före uthyrningstillfället. Bokningen är giltig först när bokningsavgiften har erlagts.

För att hyra Gemensamhetslokalen vänligen kontakta Bovärden.

Lekplatser

I området finns en gemensam lekplats med gungställning och lekredskap. Dessutom en mindre bandyplan samt sandlådor på olika ställen i föreningen.

Gym

I Gemensamhetslokalen finns ett mindre gym med bl.a. trappmaskin, motionscykel, löpband och styrketräningsmaskin. För att få tillgång till gymmet krävs ett individuellt årskort eller ett familjeårskort.

Ett individuellt årskort kostar 300 kr och ett familjeårskort 400 kr.

För mer information och köp av årskort vänligen kontakta Bovärden.

Garage och parkeringsplatser

Till föreningen hör 55 garage och 60 parkeringsplatser. Då efterfrågan på garage är större än tillgången är antalet garage begränsat till ett (1) per hushåll.

För att ställa dig i kö till garage och/eller parkeringsplats, kontakta kontakta A.R.C Fastighetspartner AB. Se Ekonomi på sidan Kontakta oss.

Cykelförråd

I området finns 7 cykelförråd. Bostadsnyckeln passar till låset i cykelförrådet som ligger närmast bostaden. Cykelkärra och skottkärra finns att låna på västra resp. östra delen av området. Dessa finns placerade i ett av cykelförråden.

Tänk på att lånetiden är begränsad till kortare stunder (någon timme) då det periodvis är många som vill utnyttja t.ex. skottkärrorna.

Boulebana

Längs med Flygelvägen, i höjd med Gemensamhetslokalen, finns en Boulebana som får användas kostnadsfritt av boende i föreningen.

Grovtvätt

I källaren till flerbostadshus Flygelvägen 103 finns det en grovtvättstuga i vilken mattor och andra textilier kan tvättas. Du bokar dig på en bokningstavla med en “bokningsmarkör”.

Bostadsnyckeln passar till låset i grovtvättstugan.

Saknar du en bokningsmarkör, kontakta föreningens förvaltningsbolag. Se sidan Kontakta oss.

Odlingslotter

Bakom gemensamhetslokalen finns ett område med odlingslotter som kan nyttjas av föreningens medlemmar. Kostnaden för en odlingslott är 150 kr per hushåll och år.

För att teckna dig för en odlingslott vänligen kontakta Bovärden.

Extra förråd

Inom föreningen finns fem extraförråd för den som önskar extra förvaringsutrymme i källare. Kostnad för att hyra ett extraförråd är 200 kr per månad.

För att sätta upp dig i kö till ett extraförråd, kontakta A.R.C Fastighetspartner AB. Se Ekonomi på sidan Kontakta oss.


Internet och kabel-TV

Bredband

Brf Gitarren har ett eget bredbandsnät där varje bostad är utrustad med 100 Mbit uppkoppling till Internet.

För mer information se sidan Bredband.

Kabel-TV

Samtliga lägenheter har tillgång till kanalerna i Tele2:s digitala grundutbud. Kostnaden för det digitala grundutbudet ingår i föreningens månadsavgift.

Brf Gitarrens kabel-nät är även förberett för HD-TV mottagning. Ett HD-TV abonnemang kan tecknas separat av den boende om så önskas. (Kostnaden betalas själv av den boende).

För mer information se sidan Boendeinformation.